Uite aparatul-nu e aparatul: ce era în cutia prezentată de Iustin Cionca drept „aparat de testare”?

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, anunța ieri faptul că în urma demersurilor sale și cu cofinanțarea CJA, la Arad ar fi sosit primul aparat de testare pentru coronavirus. Pentru a fi mai credibil, a postat câteva fotografii cu o cutie din carton în care s-ar fi aflat mult-așteptatul aparat. Însă realitatea pare să fie ușor alta. Conform unor surse, cutia nu ar fi conținut întreg dispozitivul pentru testare ci doar componente care nu pot fi folosite. Și sursa de finanțare este sub semnul întrebării întrucât abia astăzi s-a votat în ședința de CJA despre fondurile cu care urmează să fie achziționate utilaje, aparate și echipamente pentru lupta împotriva coronavirusului. O reacție dură pe Facebook legată de postările lui Iustin Cionca despre dotări și aparatura de testare a avut-o Adrian Alda, secretar general al PSD Arad.
„Marinică-Minciunică-Rușinică! Și nu o dată, ci de două ori, pe subiecte cruciale, Iustin Cionca i-a mințit pe arădeni chiar pe contul său de Facebook. Le-a povestit pur și simplu basme, legate de faptul că a co-finanțat un aparat de testare COVID în parteneriat cu Guvernul României, când de abia astăzi consilierii județeni au aprobat în ședință, la inisistențele PSD Arad, suma necesară pentru achiziționarea unui tester. Cionca scria triumfalist pe FB “A ajuns la Arad aparatul de testare COVID”, iar asta ieri la ora 10.00 !!! Pe ce lume trăiește omul ăsta ? La fel de nesincer a fost și cu o zi înainte, când vorbea despre 680.000 Euro direcționați către Spitalul Județean. Altă minciună, o burtologie de imagine pentru a simula implicarea sa. În tot acest timp, noi dădeam semnale disperate pentru achiziția echipamentelor necesare în condiții reale, legale și procedurale”, a scris Adrian Alda pe contul său de Facebook.
Pentru lămrirea situației, așteptăm nu doar fotografia unei cutii ci imagini cu aparatul funcțional și cu numărul de teste care s-au făcut cu acesta, pentru că, după cum din păcate vedem, coronavirusul nu are răbdare și nici nu se sperie de comunicate oficiale sau postări festiviste pe Facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here